Wie is 'Tuinservice van Wattum'?

Mijn naam is Florian van Wattum, geboren en getogen Assenaar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als persoonlijk begeleider op een bijzondere leefkern, bij mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag. Daarnaast heb ik enorme groene vingers en dol op de natuur en ben ik sinds mei 2018 trotse eigenaar van Tuinservice van Wattum.

Het hoveniersvak

Als 13 jarig jongeman kwam ik voor het eerst in aanraking met het hoveniersvak. Tijdens mijn vakantie hielp ik mijn stief-broer met het aanleggen van verschillende tuinen.

Op mijn 14e ben ik begonnen met vakantiewerk bij een hovenier in de buurt. Dit sprak mij zo enorm aan, dat ik na het afronden van mijn VMBO besloot om de werk&leer opleiding tot hovenier te gaan doen.

Nadat ik klaar was met mijn opleiding ben ik bij dezelfde hovenier gebleven om met name werkervaring op te doen. Ik mistte toch een vorm van uitdaging en heb ik in 2012 ervoor gekozen om een totale andere richting in te slaan. 4 jaar lang ben ik werkzaam geweest bij de Koninklijke Landmacht bij de cavalerie verkenning. Ik mistte het hoveniersvak en heb toen besloten om een combinatie te gaan doen met persoonlijke begeleiding van specifieke doelgroepen. Deze studie heb ik in 2018 afgerond en ben ik sindsdien werkzaam als persoonlijke begeleider en trotse eigenaar van Tuinservice van Wattum!

Bijzonder combinatie

Huh? Maar je werkt in de zorg? En nu heb je ook je eigen bedrijf als hovenier? Vertel?

Naast mijn opleiding en werk, merkte ik dat ik altijd veel bezig was met het aanleggen van tuinen bij familie en vrienden e.d.
Dit vind ik nog steeds zo leuk om te doen! Een wildernis omtoveren tot weer iets moois, de klant zijn wensen in kaart brengen en mijn ideeën op papier te tekenen om tenslotte tot een mooi eindresultaat te komen. Dit doe ik het allerliefste en wat is er nou mooier dan van je hobby je werk te maken!